Ako tráviť prvý májový deň?

Otázka, ktorú si asi kladie nejedna rodina. Kam pôjdeme? Slnko svieti a doma nás iba žerú mrle od nervozity. Deti drankajú o pozornosť a rodičia vymýšlajú ten najleší program pre svoje ratolesti.

Tí ktorí sa o nás dozvedeli včas mali vopred rozhodnuté. Pre niekoho krátka, pre niektorých o niečo dlhšia cesta do Veľkých Uheriec. Tam sa totiž konal tento rok už v poradí tretí ročník umeleckého festivalu pod názvom Veľkouherecký deň umenia. Taktovku nad festivalom mala Súkromná ZUŠ Ars Akademy z Veľkých Uheriec, ktorá v dedine posobí už deväť rokov. Tento rok sa na fstivale podieľala aj dedina Veľké Uherce, kde by som touto cstou poďakoval aj pani starostke Ing. Alene Chalupovej za jej podporu. Rovnakou mierou aj pánovi riaditeľovi Mgr. Jaroslavovi Koctúrovi za pristori telocvične, ktoré nám umožnili pre tento účel použiť.

Rok od roku sa tešíme návštevnosti našeho festivalu. Tento rok sa na ňom zúčastili deti z elekovaných pracovísk z Trenčína, Bánoviec nad Bebravou, Dolných Vesteníc, Partizánskeho a Veľkých Uheriec. Okrem niekoľkých tanečných workshopov, na ktorých sa vytancovali do sýtosti nám predviedli svoje tanečné schopnosti v štyroch blokoch, kde sa predstavili spolu s našimi hudobníkmi.

Tí ktorí stíhali a bolo ich dosť si vyskúšali rôzne výtvarné techniky, ktoré pre nich pripravili naši výtvarníci. Tradične točenie na hrnčiarskych kruhoch, alebo rozne druhy maľby. Novinkou bolo odlievanie z hliny do sádrových foriem, alebo tkanie na krosnách.

Ako hostí sme mali pozvaných dvoch remeselníkov. Jedného umeleckého kováča a a druhý bol umelecký rezbár.

Čo na záver? Snáď len toľko, že sa takto stretneme aj o rok. :)

FOTOGALÉRIA